Тревога на Балканите! Гърция засилва граничния контрол заради мигрантите от Афганистан

NetNews

Гърция ще засили охраната по границата си с Турция заради опасенията от наплив на мигранти, идващи от Афганистан, съобщава Ekathimerini. Атина очаква и по-твърда позиция от страна на ЕС по този въпрос.

Уточнява се, че 250 служители ще се присъединят през близките няколко месеца към работещите на границата 1500 граничари.

Ще бъдат наети допълнително още 800 служители, които ще работят по граничния контрол на летищата и в ​​регионите, разположени край гръцко-турската граница.

Една от причините за въвеждането на по-строг граничен контрол е победата на талибаните в Афганистан и последвалата криза, която принуди множество афганистанци да търсят начини да напуснат страната.

От друга страна, през последните две години Гърция предприе по-строга миграционна политика, разшири оградата по сухопътната си граница с Турция и разположи високотехнологична мрежа за наблюдение.

Днес в парламента министърът по въпросите на миграцията Нотис Митараци съобщи, че все повече страни, чиито граници са и външни граници на ЕС, настояват пред Европейската комисия за по-строги мерки срещу мигрантските потоци.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Влизат в сила по-строги мерки за София-област и Кюстендил

По строги противоепидемични мерки в София – област и Кюстендил влизат в сила от днес. За следващите две седмици випуските ще се редуват на дистанционно и присъствено обучение. За момента в областта само 8 паралелки са под карантина. Затварят залите за спорт и школите. Спират масовите мероприятия, включително и спортните, […]