Тревога! Франция обяви почти всичките си департаменти за червена COVID зона

NetNews

Четвъртата вълна от коронавирусната пандемия се разпространи във всички региони на Франция, съобщи в сряда говорителят на френското правителство Габриел Атал, цитиран от ТАСС.

"Санитарното положение продължава да се влошава. Четвъртата вълна от пандемията засегна цялата територия на Франция". Според Атал огнища се наблюдават в цялата страна и "почти всички департаменти са в червената зона" по отношение на степента на разпространение на болестта.

Говорител на правителството отбеляза, че са регистрирани близо 27 000 нови случая, спрямо среднодневно увеличение от 19 000 през последните седем дни.

"В същото време виждаме рязък контраст между броя на новите случаи и броя на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация. Особено в сравнение с предишната вълна на заболеваемост", добави той.

Атал каза, че подобрението по този показател се дължи до голяма степен на масовата ваксинация на населението, благодарение на която е възможно да се намали тежестта върху здравната система.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ники Михайлов: Не съм бил в такова физическо състояние в последните 4 години

Капитанът на Левски Николай Михайлов говори в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT, след като подписа нов договор със „сините”. Михайлов акцентира, че е тренирал много здраво, за да изпълни обещанието, което е дал пред собственика Наско Сираков и сега се чувства много добре. Дори Михайлов призна, че така […]