„Трейс“ се договори с правителството за нова концесия

NetNews

„Трейс БГ“ ЕАД, гр. София, ще бъде новият концесионер на находище „Змеево“ в област Стара Загора. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание.

Договорът за добив на строителни материали – варовици и доломити, от находище „Змеево" е сключен на 4 май 2001 г. с „Пътстройинженеринг" АД. „Трейс БГ“ ЕАД е правоприемник на този концесионер.

Разпоредбата на чл. 67, ал. 4 от Закона за подземните богатства позволява договорът да бъде продължен с правоприемник на концесионера, когато последният е прекратил дейността си. Това става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на енергетиката в случай, че правоприемникът е депозирал заявление за продължаване на договора.

Той трябва да поеме всички задължения по него и да отговаря на изискванията на чл. 23 и чл. 23 а от закона. Условията на предоставената концесия не се изменят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Има вероятна връзка между ваксината на АстраЗенека и тромбозите

Европейската агенция по лекарствата потвърди възможна връзка между тромбози и ваксината на АстраЗенека, съобщи ТАСС. Приключили са проучванията на групата. Посочва се, че този тип тромбози са изключително редки. Те биха могли да се появят през първите седмици след използването на препарата. Рискът ще бъде включен в неговото описание. Страничният […]