Трима загинали и дванайсет ранени при руски въздушен удар в Североизточна Украйна

NetNews

Руски въздушен удар срещу град Новгород-Северский в Североизточна Украйна отне живота тази нощ на най-малко трима души. Ранените са 12. Това съобщиха днес за Франс прес местните спасителни служби.

Ударът е бил извършен малко след полунощ, вероятно от изтребител Су-30СМ, заяви в комюнике украинската армия.

Руснаците „удариха критични инфраструктури, включително училища. Повредени са също така административни и жилищни сгради“, съобщи по-рано днес губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус. Той придружи съобщението си със снимки, на които се виждат изцяло разрушени сгради, опожарени коли и пушек, виещ се над развалините.
Новгород-Северский, наброявал 15 000 жители преди войната, е разположен на петдесетина километра от руската граница – в регион, пострадал досега сравнително леко от руското нашествие, добавя АФП.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво мислите за BMW 8 Series с визията на новата „седмица“?

Второто поколение на BMW 8 Series е на пазара от 2018 година и очаквано, съвсем скоро трябва да премине през разкрасителни процедури, които в света на BMW се означават със съкращението LCI. Фейслифтът на модела, който се предлага като кабриолет, двуврато и четириврато купе най-вероятно ще дебютира до края на […]