Три глигана повали на една гонка авджия

NetNews

Три глигана повали на една гонка авджията Павел Стоянов от 47-а дружинка на село Горно Хърсово към благоевградското ЛРД „Сокол1911“.

Точният стрелец награди висенето в дъжда на всички 15 ловджии, излезли в събота на излет на границата на ловния им район в местността Шопориката. На път за района на лова, който е доста високо и отдалечен от селото, ловджиите се натъкнали на пресни следи от мечка. За жалост вчерашният им излет не донесе същия успех като в събота и подгизнали, авджиите прекратиха лова си още в ранния следобед.

Животновъдите в с. Горно Хърсово се надяват дружинката да се справи и с техния проблем – вълците, които цяло лято взимат „дан“ от всяко стадо, а най-често нападали в района на местността Беланица. Две глутници с по 3-4 вълка са забелязали овчарите и очакват ловците да ги открият преди студовете.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гербаджийско кощунство с името на Левски в село Болгаре, Ломбардия

За своето 11- годишно управление ГЕРБ напълно разруши България, не престава да скверни българските светини и българската чест, с цел да запази разклатените си позиции. Става дума за два "уникума" на герберастката дипломация и политика – Таня Димитрова, медицинска сестра от Ямбол, в момента "генерален консул" в Милано и Калин […]