Три години затвор за шофьор, убил велосипедист с превишена скорост

NetNews

Разградският окръжен съд постанови ефективна присъда за 28-годишен шофьор, причинил катастрофа, отнела живота на велосипедист, съобщиха от съда. Наложеното му от съда наказание е "лишаване от свобода" за срок от три години при първоначален общ режим.

Пътно-транспортното произшествие е станало през юни 2017 година на изхода на Разград в близост до кръстовището за Попово. Подсъдимият управлявал автомобил със скорост над разрешената в населени места. Според експертизата, той се е движел със 84,5 км в час при разрешена 50 км в час, като не е имал и необходимата правоспособност. Велосипедистът завивал наляво, когато бил ударен от колата, шофирана от младия мъж. В резултат на удара пострадалият 63-годишен мъж от Благоево получил множество тежки травми, вследствие на които починал по-късно в болнично заведение.

Обвиняемият трябва да заплати и направените в хода на делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българки на 1/4-финал на турнир по тенис в Турция

Гергана Топалова и Петя Аршинкова се класира за 1/4-финалите на двойки на турнира на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара. Поставените под №4 българки победиха японките Аюми Кошииши и Химено Сакацуме с 6:2, 7:6(3). Топалова и Аршинкова взеха първия сет със серия от шест […]