Три корпорации ще развиват електротранспорта в Русия

NetNews

„Росатом“, „Камаз“ и „Россети“ подписаха споразумение за разработване на комплексно решение за руските региони за електротранспорт, зарядна инфраструктура и сервизно обслужване по време на Петербургския международен икономически форум. От страна на „Росатом“ за реализиране на задачите ще отговаря разработчикът и производител на руски акумулаторни батерии за електротранспорта – компанията „Ренера“.

„Създаването на руско производство на акумулаторни батерии за електробуси и електромобили е едно от приоритетните нови бизнес направления на „Росатом“, заяви Кирил Комаров, първи заместник генерален директор на атомната корпорация.

„Камаз“ разполага с научно-технически умения и успешен опит в областта на разработването и производство на електротранспорт, експлоатацията и сервизното му обслужване.

„Екологично чистият транспорт играе важна роля при създаване на комфортна градска среда. Активно си сътрудничим с Москва, като само през 2020 г. в столицата сме открили над 50 ултрабързи зарядни станции за електробуси“, заяви Константин Михайлик, генерален директор за цифрова трансформация на оператора на електромрежите в Русия – „Россети“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Слави Трифонов най-сетне ще се появи на публично място

Слави Трифонов най-сетне ще се появи на живо. Това става ясно от негов пост в социалните мрежи. Лидерът на "Има такъв народ" обяви, че ще се срещне със студенти в Пловдив. Той обаче уточнява, че на мероприятието ще присъстват само тези, които имат валидна студентска книжка. Припомняме, че от изборите […]