Три проекта на решение за военна помощ за Украйна ще обсъди НС за седмицата

NetNews

Парламентът ще обсъди три проекта на решение за предоставяне на помощ за Украйна, предвижда проектопрограмата за седмицата, публикувана на интернет страницата на Народното събрание, съобщават от БТА.
Пленарната зала ще разгледа проекта на ПГ на „Продължаваме Промяната“ за предприемане на мерки във връзка с войната в Украйна, който предвижда НС да даде мандат на Министерския съвет да обсъди и предложи пакет от мерки за преодоляване на последиците от наложените санкции в икономически, финансов и социален аспект, както и по отношение на енергийната и продоволствена сигурност на страната. В проекторешението е записано също оказване на техническа помощ на Украйна за защитни цели, както и хуманитарна, и финансова. Предвижда се помощта да бъде според нуждите на украинската страна и съобразно нашите възможности.
Проекторешението на ПГ на „Демократична България“ е за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна. А това на ГЕРБ-СДС също е свързано с предоставяне на военна и техническа помощ. То е предвидено и като втора точка за извънредното заседание на депутатите от 15.30 часа.
Проектопрограмата за седмицата включва – по предложение на „Има такъв народ“ – проекти за промени в състава на комисията по конституционни и правни въпроси, на комисията по бюджет и финанси, на комисията по земеделието, храните и горите и на комисията по икономическа политика и иновации.
От ПГ на „Възраждане“ също имат свои предложения за промени в състава на парламентарни комисии.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивш английски национал: Мане и Салах са фаворити за „Златната топка“

Звездите от атаката на Ливърпул – Садио Мане и Мохамед Салах, са фаворитите за „Златната топка“ на бившия играч на клуба – Питър Крауч, говорейки пред Paddy Power, цитиран от dsport. Той обвърза наградата с възможността двамата да спечелят квадрупъл с клуба, както и с факта, че Мане вече триумфира […]