Три случая на новия остър хепатит в Гърция

NetNews

Националната здравна организация на Гърция в четвъртък вечерта потвърди три случая на новия остър хепатит с неизвестен произход при деца, които отговарят на критериите, определени от Световната здравна организация, пише гръцкият вестник Катимерини.

Два от случаите, при 14-месечно и 10-годишно дете , са имали симптоми на коремна болка, повръщане и треска, като лабораторните изследвания са показали значително повишаване на чернодробните ензими, предаде news.bg.

Общият брой на случаите в световен мащаб е изключително нисък. Към днешна дата са съобщени около 300 случая, от които 163 са докладвани от Обединеното кралство.

Припомняме, че у нас бе съобщено за един съмнителен случай от здравния министър проф. Асена Сербезова, но впоследствие тази диагноза беше отхвърлена от директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борис Галчев: Ако се стигне до дузпи на финала, слизам от Сектор Г да бия една

Последният български капитан на ЦСКА, който триумфира с Купата на България – Борис Галчев, сподели очакванията си за предстоящия финал в турнира срещу Левски. „Левскарите видяха какво се случи с нашия клуб и се обединиха. Но смятам, че ние винаги сме били обединени. Каквото и да стане – гледаме напред“, […]