Тръмп да помилва Асандж

NetNews

Австралийският депутат Джордж Кристенсен призова американският държавен глава да помилва Джулиан Асандж, съобщи Sky News.

Призивът е това да стане преди края на мандата на Доналд Тръмп. Кристенсен е започнал петиция в подкрепа на предложението.

Основателят на Wikileaks е задържан във Великобритания. Неговият портал разпространи множество тайни документи на американските агенции.

Това доведе до обвинения за разкриване на държавна тайна. Джулиан Асандж дълго време се укриваше в посолството на Еквадор.

Правителството на страната оттегли своята подкрепа и той беше задържан от британската полиция. Австралийският представител смята, че той е преследван от демократите.

Посочва се, че решение за помилване на Доналд Тръмп ще покаже неговата подкрепа за свободата на словото. Той подкрепи и неговата позиция за американските избори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Авторите на „Корона, чао“ с нова песен с послание към Борисов, той им отговори (ВИДЕО)

Македонците Дац и Александър, които цял свят запомни с хита "Корона, чао", продължават да създават вълнуващи кавъри. Този път актьорът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски припомнят неостаряващия български хит "Целувката на Ана", съобщи бТВ. Във „Фейсбук“ профила си Дац се обърна към българския премиер Бойко Борисов с думите: „Господин […]