Трябва ли Waze да спре да показва полицаите на пътя?

NetNews

Приложението за навигация Waze набра голяма популярност, не само заради картите си, а заради няколко определени функции, които до този момент не бяха срещани при алтернативните компании. Възможността за отбелязване на различни опасности на пътя, катастрофи и полицаи е едно от ключовите предимства на приложението, а както ви информирахме скоро, то бе въведено и при Apple Maps.

Именно последната функция за отбелязване на местоположението на патрулни автомобили и камери за скорост е смятано за опасно според двама американски учени. Теорията на доктор Оскар Овеидо и професор Бари Уотсън се уповава на това, че когато приложението издава звук, за да предупреди шофьорите, те се разсейват и това е предпоставка за инцидент.

Друг от доводите им гласи, че при всяко отбелязване за различна опасност на пътя, водачите изместват вниманието си, за да отбележат неговия тип и точното му местоположение. Те смятат, че целта на камерите за скорост и патрулните автомобили се обесмисля, след като всеки водач може да се информира за мястото на което те се намират и по този начин да намали скоростта си в този участък. Интересно ни е да прочетем и вашите мнения по въпроса в коментарите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кандидат-депутатите на ВМРО се срещнаха с граждани на Елхово

Водачът на листата на ВМРО Мария Цветкова и кандидатите за народни представители в 31 МИР – Ямбол Тодор Налбантов, Емил Попов и Доника Панайотова разговаряха с жители на град Елхово.  Доходи, семейство, сигурност, българските деца и отговорното родителство, българската кауза в Македония, развитие на Българската армия и земеделието, са част […]