Туристическият бранш предлага ваучери за всеки ваксиниран

NetNews

„От Национталния борд по туризъм предлагаме кампания за стимул за ваксинация – през следващите три месеца да бъдат ваксинирани 1 млн. души чрез позитивна и симпатична кампания“, обяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ директорът на борда – Поли Карастоянова. Тя обясни, че идеята е всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лева.

„Предложили сме много справедлив и равнопоставен за всички граждани механизъм. Един ваучер от 50 лева, индивидуален за всеки човек, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги – всичко, което хотелите предлагат, може да бъде покрито“, посочи Карастоянова.

По думите ѝ това не е цел туръзмът да получи някакви ваучери, а механизъм за постигането на голямата цел – да се изгради здравен щит като превенция за зимата.

За програмата „Отново заедно“, по която ученици ще летуват на държавна издръжка, тя отбеляза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.

„Обемът на тази инициатива е скромен – около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са доста ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инициатива, която предполага огромно внимание и много отговорност“, каза Поли Карастоянова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

89 деца у нас вече са ваксинирани срещу COVID-19

89 български деца на възраст между 12 и 15 години вече са били ваксинирани срещу коронавирус. Припомняме, вчера от здравното министерство поясниха, че от 3 юни, ваксината на Pfizer/BioNTech вече е позволена и за деца над 12 години. Ваксинацията ще става при личните лекари и във ваксинационните пунктове. Пред Нова […]