Турският боен безпилотен самолет Akinci постави нов рекорд (ВИДЕО)

NetNews

Бойни безпилотни летателни апарати на производителя на самолети Baykar Makina от Турция вече преминаха бойното си кръщение в Сирия, Либия и по време на конфликта между Азербайджан и Армения. Baykar непрекъснато усъвършенства своите продукти, увеличавайки тактическите и техническите характеристики на бойните безпилотни летателни апарати.

Наскоро бе пуснато видео, което обявява следващото постижение на безпилотния летателен апарат Akinci, поставяйки рекорд сред турските безпилотни летателни апарати, използвани по-рано. Според разработчиците новият Akinci се изкачва на височина 11.6 км, прекарва 25 часа 46 минути в автономен полет, като прелета 7 507 км през това време.

Бойните дронове на Akinci правят първия си полет на 6 декември 2019 г. Инженерите на Baykar планират да използват нов клас дронове за изстрелване на крилати ракети. За да се подобри качеството на управлението на тези устройства, се използва изкуствен интелект.

Силовият тракт на Bayraktar Akıncı е турбовитлов двигател, разработен от украинската компания Ivchenko-Progress и произведен в предприятието Motor Sich в Запорожие. Руският военно-промишлен комплекс пък планира да покаже безпилотен летателен апарат Orion-E на световния оръжеен пазар, който може да се конкурира с турския Bayraktar Akıncı.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Volkswagen иска да задмине Tesla по продажби на ел.коли в следващите 4 години

След като през изминалите дни ви разказахме за плановете на Volkswagen да спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене през 2035 година, сега от компанията си поставят нова цел в процеса към електрификация, но този път с по-скорошен срок. Според доклад на Reuters, германската компания ще представи новата […]