Турция гледа с оптимизъм на предстоящата среща между Ердоган и Байдън

NetNews

Турция се надява, че разговорът на президента Реджеп Ердоган с американския му колега Джо Байдън по време на срещата на върха на НАТО през следващата седмица ще даде положителен резултати, заяви в сряда външният министър Мевлют Чавушоглу, добавяйки, че срещата ще бъде "критична", съобщава Ройтерс.

Байдън и Ердоган ще се срещнат през следващата седмица, за да обсъдят Сирия, Афганистан и други регионални въпроси, а също така ще обсъдят "значителните различия" между Вашингтон и Анкара в първата им среща лице в лице, откакто американският президент встъпи в длъжност, заяви в понеделник американският съветник по националната сигурност.

В интервю за турската държавна телевизия TRT Haber,Чавушоглу каза, че не е било лесно за Турция и САЩ да изградят сътрудничество, като несъгласията по множество въпроси остават, добавяйки, че и двете страни трябва да предприемат взаимни стъпки за подобряване на обтегнатите си отношения.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ са свалили доверието си от Бойко Борисов

Бойко Борисов не е имал скорошна среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. Председателят на ГЕРБ се е видял с представителя на ФБР у нас Джесика Ким, която му съобщила, че американското правителство оттегля доверието си от него, твърди "Фрог нюз" позовавайки се на свои дипломатически източници. Припомняме, […]