Търсенето се възстановява

NetNews

С 62.9% се увеличи търсенето на жилища през февруари тази година спрямо същия месец на миналата, сочат данните на специализирания сайт Imovirtual. Основната причина са по-ниските цени и наемите. Средно с 11.1% са поевтинели жилищата в Евора и Гуарда на годишна база, съответно до средна цена от 189 125 EUR и 112 886 EUR.

Понижението не касае цяла Португалия. Така например, в Авейро се наблюдава ръст в цените от 7.5% за година, до 228 910 EUR.

Наемните нива в основните туристически дестинации в Португалия са се понижили с 14.6% за разглеждания период. В Лисабон поевтиняването е 16.2%, а средният месечен наем е 1272 EUR срещу 1517 EUR година по-рано.

В Мадейра понижението е 5.9%, а в Порто – 20.6%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сърбия е подготвила дигитални сертификати за ваксинация

Сърбия е подготвила дигитални сертификати за ваксинацията, които ще позволят по-лесно движение и пътуване извън страната, съобщи министърът на търговията, туризма и телекомуникациите Татяна Матич за сръбската държавна телевизия РТС. Тя поясни, че дигиталният сертификат не е COVID-паспорт, предаде Нова телевизия. "Това е друг вид документ. ЕС се отказа от […]