Убиецът на Милен Цветков поиска домашен арест, но остава зад решетките

NetNews

Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, реши Софийският градски съд. Мотивите – обвинението се подкрепя от множество свидетели. Освен това има опасност Николов да се укрие или да извърши друго престъпление въпреки напредналия процес, смятат магистратите.

По-рано защитата на Николов поиска от Софийския градски съд да измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека – „домашен арест”. Според адвокатите Николов е в ареста твърде дълго време – година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

„Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по-лека мярка”, заяви в съда Николов.

В Софийския градски съд се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Николов и няма как процесът да продължи. В следващите седмици това трябва да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психическото състояние на подсъдимия.

Телевизионният водещ загина в катастрофа навръх Великден миналата година. Две експертизи доказаха, че при катастрофата Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в кръвта.

Експертизите за психологическото състояние на Николов са последни по делото. След това се очаква и решение на съда за това дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на Цветков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

7 компании получават финансиране за общо 280 000 евро от акселераторската програма на Innovation Capital

Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската програма на Иновейшън Кепитъл и ще получат инвестиции общо за 280 000 евро. Инвеститорският ден Pitch @ The Beach се проведе в Beach Hub Kavatsi. Общият брой на кандидатствалите за финансиране стартиращи компании в акселераторската програма е над 100. Пролетният […]