Убити и ранени при стрелба в центъра на Тел Авив

NetNews

Двама души бяха убити, а четирима ранени при стрелба в центъра на Тел Авив, която полицията нарече терористична атака.

Израелските служби за сигурност съобщиха тази сутрин, че след няколко часово преследване са убили извършителя на вчерашното смъртоносно нападение в центъра на Тел Авив, предаде Франс прес.

„Терористът, който вчера извърши въоръжено нападение в Тел Авив, бе открит и неутрализиран“, казаха днес официални представители. Мъжът, палестинец от Западния бряг на река Йордан, е бил убит близо до джамия в квартала Яфо.

Нападателят е бил убит рано тази сутрин при престрелка със силите за сигурност, съобщи Асошиейтед прес. Вчера той откри стрелба по пълен с посетители бар в центъра на Тел Авив, уби двама и рани четирима души. За по-малко от три седмици това е четвъртото нападение в Израел, извършено от палестинец в атмосфера на повишено напрежение около началото на Рамазана.

Миналата седмица палестинец от окупирания Западен бряг откри огън по множество, минаващо през населения с евреи и православни град Бней Брак, убивайки петима души, включително двама украинци и израелски полицай от арабски произход.

Няколко дни по-рано двама полицаи, включително млад израелец от френски произход, бяха убити при престрелка в северния израелски град Хадера, за която отговорност пое джихадистка групировка Ислямска държава (ИД).

На 22 март в Беер Шева, голям град в южната пустиня Негев, четирима израелци бяха убити при нападение, извършено от учител, осъден през 2016 г. на четири години затвор за планирано на пътуване до Сирия, за да се бие за ИД, припомня Франс прес, цитирана от БТА.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лесните санкции срещу Русия свършиха, разделенията в ЕС все по-силни

Докато богатите демократични сили в света въвеждат нови санкции срещу Русия в отговор на ужасяващите снимки на екзекутирани украинци в град Буча, се откроява факта, че най-лесните възможности вече са изчерпани и се появяват сериозни различия между съюзниците за следващите стъпки. Европейският съюз предложи за първи път ограничаване на енергийния […]