Уволнената шефка на РИОСВ-Бургас: Съвестта ми е абсолютно чиста

NetNews

"Не мога да коментирам, защото не съм чула какво са изнесли. Факт е, че съм освободена и пътувам от София към Бургас. Утре ще мога да коментирам това, което са казали. Абсолютно чиста ми е съвестта! Ще спя спокойно, както вчера, така и днес!", заяви бившата директорка на РИОСВ- Бургас Детелина Георгиева пред bTV.

Тя беше освободена от своя пост този вторник от министъра на околната среда и водите Асен Личев.

Мотивът е, че не е защитила защитената територия около Каваците.

На 9 април тази година бившият министър Емил Димитров издава заповед, с която отменя забраната за строителство на Каваците и на двата къмпинга – „Смокиня“ и „Веселие“. По думите на сегашния министър Асен Личев това е станало по инициатива на директора на РИОСВ-Бургас, която по този начин искала да узакони извършено вече незаконно строителство.

„Затова аз тази заповед я отмених днеска, като нищожна, уволних днеска лицето като негодно да управлява интересите на околната среда и водите и суверена, ето по тази причина и мисля, че направих едно добро на България“, заяви Личев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напуснал Милан турски национал подписа с Интер

Интер официално представи Хакан Чалханоглу, който пристига със свободен трансфер от градския съперник Милан. Договорът на 27-годишния турски полузащитник е до 30 юни 2024. Той е първият футболист, който преминава директно от единия в другия гранд от Милано, от Антонио Касано, който направи това през 2012 година. Според италианските медии […]