Уволненият зам.-председател на ДАНС: Рашков е изнасял класифицирана информация

NetNews

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е изнасял класифицирана информация. Заради това е отнет и достъпът му до класифицирана информация. Това заяви уволненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков.

Недялков обаче твърди, че не помни какви точно тайни е разпространявал Рашков както и при какъв случай.

ДАНС не е подслушвала политици, категоричен бе Недялко Недялков. Това показала вътрешната проверка, от която доклад вече бил даден на премиера Стефан Янев и президента Румен Радев.

Той заяви, че ще заведе дело заради отстраняването му.

“Извършена е проверка за това дали съм нарушил престижа на институцията. Имам две награди за тази година, не знам как не си изпълнявам работата тогава. Ще заведа дело за отстраняването ми”. Това заяви пред журналисти освободеният от поста на зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков.

„По закон това е единствената точка, на която могат да стъпят, за да ме отстранят”. Така той коментира мотивите за освобождаването си от поста. Вчера той беше отстранен за системно несправяне със служебните задължения и уронване престижа на Агенцията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Индия отчете най-малкия брой заразени от 8 април

Здравните власти в Индия съобщиха, че през последното денонощие в страната са установени 127 510 нови случая на коронавирус – най-малко от 8 април насам, предаде агенция "Ройтерс". Починалите с COVID-19 за 24 часа са 2795. Заразилите се с вируса от началото на пандемията са 28,2 милиона, а починалите – […]