Уволниха Джина Карано от „Мандалорианецът“

NetNews

Актрисата Джина Карано, известна с ролята на Кара Дюн в "Мандалорианецът", е уволнена от хитовата поредица на Дисни плюс заради коментари в социалните мрежи, в които сравнява преследването на евреи в нацистка Германия със сегашното насаждане на омраза между хората с различни политически възгледи, съобщиха от филмовото студио "Лукасфилм", цитирани от международните информационни агенции.

"Джина Карано понастоящем не работи за "Лукасфилм" и няма планове за бъдещо сътрудничество с нея", се посочва в изявлението, направено от филмовата компания.

View this post on Instagram

A post shared by G I N A J?Y C A R A N O (@ginajcarano)

"Нейните публикации в социалните мрежи, които очернят хора на база техните културни и религиозни идентичности, са отвратителни и неприемливи", се казва още в изявлението.

Джина Карано и нейни представители не са отговорили на молбите за коментар.

Актрисата беше подложена на унищожителни критики, след като написа във вторник вечерта в Инстаграм, че "евреите са били бити по улиците не от нацистки войници, а от техните съседи… дори от деца".

Коментарите на Карано доведоха до подемането на онлайн кампания #FireGinaCarano ("Уволнете Джина Карано").

View this post on Instagram

A post shared by G I N A J?Y C A R A N O (@ginajcarano)

В публикация, която вече е изтрита, но скрийншот от нея се разпространява в социалните мрежи, Джина Карано пита също с какво насаждането на омраза между самите евреи се различава от това днес да мразиш някого заради политическите му възгледи.

Актрисата стана обект на критики и през ноември миналата година заради публикации в Twitter, в които осмя носенето на маски по време на пандемията и говореше за манипулиране на резултатите в изборите за президент на САЩ, припомня Ройтерс.

Според "Холивуд рипортър" след ноемврийските туитове на Джина Карано от "Лукасфилм" са се отказали от планирана поредица за Дисни плюс с нейно участие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БГ ТОЛ отговори на ФАКТИ за е-винетките: Kорекции заради грешно въведени данни в системата не се допускат

В началото на февруари ви разказахме за IT eкcпeртa Цвeтaн Тaкeв и неприятностите му пo пътя дo cдoбивaнe cъc eлeктрoннa винeткa. При изпиcвaнeтo нa рeгиcтрaциoнния cи нoмeр, кoгaтo купувaл винeткa oнлaйн, в „CO“ вмecтo буквaтa „O“ пocтaвил цифрaтa „0“. Cлeд кaтo ce cвързaл c БГТOЛ и „Интeлигeнтни трaфик cиcтeми“ AД, […]