УЕФА забрани на Арда да се прибере в България веднага след мача с Апоел Беер Шева

NetNews

Арда ще гостува на неутрален терен на Апоел Беер Шева в мач от втория кръг на Лигата на Конференциите. Реваншът между двата тима е на 29 юли и ще се проведе в Петах Тиква, информира „Мач Телеграф“. Първата среща е на 22 юли в Кърджали.

Причината за преместването е, че Беер Шева се намира в близост до ивицата Газа. Както е известно, в момента това е зона, където не е препоръчително да се играе заради напрежението между Израел и автономната територия. Петах Тиква в това отношение се намира в доста по-спокойна зона. Градът е близо до Тел Авив.

Освен това Арда е получил отказ относно възможността да се прибере в България веднага след мача. Тази практика се ползва от повечето родни отбори при гостуване в Европа. Причината за отказа се дължи на това, че в момента в Израел има забрана за нощни полети, особено чартърни. УЕФА пък не позволява отборите да ползват редовните самолетни връзки, за да не сместват футболистите и останалите пътници, а така да се повиши риска от заразяване с коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Британски учени създадоха най-лекия звукоизолиращ материал в света

Нов материал с уникални свойства, ниска плътност и висока звукоизолация е разработен от изследователи от Университета в Бат. Иновацията е на базата на графен. Според авторите на изобретението полученият материал може да претендира за титлата на най-лекия звукоизолатор в света. Според проучвания, проведени от британците, новият материал е способен да […]