УЕФА припомни най-лудата вечер в българския клубен футбол (ВИДЕО)

NetNews

УЕФА припомни на страницата си за героичните изяви на Козмин Моци с екипа на Лудогорец срещу Стяуа през 2014 година. Тогава в решителен плейоф разградчани биха след дузпи и за първи път в историята си влязоха в групите на Шампионската лига.

Румънците победиха с 1:0 в първия мач, а в реванша шампионите спечелиха със същия резултат и така се стигна до дузпи. Минута преди края на продълженията пък Владислав Стоянов получи червен картон и се наложи Моци да облече вратарския екип.

Румънецът се представи блестящо при дузпите, като вкара един наказателен удар, а след това отрази два такива на сънародниците си, за да вкара Лудогорец за първи път в груповата фаза на най-комерсиалния турнир. Моци прекрати състезателната си кариера след края на миналия сезон и в момента е технически директор на разградчани.

10-кратните шампиони на България играят довечера в Швеция срещу Малмьо първи плейоф за поредното влизане в групите на Шампионската лига.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хаджигенов каза какъв е единственият начин за съставяне на правителство

Има само един начин да се направи работещо правителство на малцинството и това е начинът, който артикулираме сигурно шест месеца – трите протестни формации, които носим промяната със себе си, с подкрепата на БСП – няма друг начин. Това обяви пред журналисти в парламента Николай Хаджигенов от ПГ "Изправи се […]