Ужасяващи разкрития за убийството на 13 г. Марина в София

NetNews

Бабата на болното от ДЦП момиченце е агресивна и обвинена за убийството му. 60-годишната Василка Костова е оставена за 72 часа в ареста. След аутопсията станало ясно, че 13-годишната Марина е пребита жестоко, имала счупени ребра, но причината за смъртта ѝ е удушаване, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на разследващи.

Василка не признавала вината си, обяснявала, че правила масаж на болното дете, като изтъкнала това като причина за счупванията.

Почти бездиханното тяло на малката Марина било открито от нейни близки, които извикали линейка и полиция. Малко по-късно обаче болното от детска церебрална парализа дете издъхнало. Във вторник през нощта бяха арестувани вуйчото и баба ѝ Василка, но мъжът беше освободен вчера, тъй като нямал никакво касателство към престъплението.

В хода на разследването станало ясно, че почти всички от фамилията на момиченцето го тормозили, пребивали, унижавали заради заболяването. Нейни близки споделили пред разследващи, че Марина говорила само с брат си, който обаче също оказвал насилие върху нея.

„Това е нещо страшно, такова насилие, такива издевателства не бяхме виждали отдавна. Детето е било почти неподвижно заради ДЦП, а те са го биели“, коментират криминалисти.

Патоанатомите направили аутопсия на убитото дете и открили, че има няколко счупени ребра вследствие на побой, но причина за смъртта е удушаване. Освен това станало ясно, че то има стари счупвания и сраствания, за които се предполага, че са от зловещи издевателства.

Бабата Василка не признава вината си. Тя работи в чистотата, разказват нейни съседи във „Факултета“. Тя е баба по майчина линия на издъхналото дете. Майката и бащата били разделени, като мъжът не се интересувал въобще от дъщеря си. Очаква се в края на седмицата съдът да гледа мярката за неотклонение на Василка Костова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът на ПСЖ призова Барселона да остави на мира Неймар

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи призова ръководството на Барселона да остави на мира бразилската звезда Неймар. Разговорите на парижани с нападателя за удължаване на договора, който изтича през лятото на 2022 година, вървят трудно. Според Ал-Хелаифи вина за това отчасти носят и непрекъснатите контакти между Барселона и бившия […]