Украинска група записа песен с Ед Шийран (СНИМКИ+ВИДЕО)

NetNews

„Сирените прекъснаха съня ни, напъхахме миналото в два куфара и тръгнахме“, пее фронтменът на украинската група „Антитила“ Тарас Тополия в песен, записана в сътрудничество с Ед Шийран, предаде БТА.

Парчето е преработена версия на хита „2step“ на Шийран. Тополия добавя нов куплет и създава видео, за да промотира ремикса. Версията излезе в понеделник.

„Реших да обясня в текста какъв бе първия ден на войната за мен и за милиони украинци“, каза за Асошиейтед прес от Украйна изпълнителят и автор на песни, който сега е войник на фронтовата линия.

В музикалното видео Тополия патрулира с батальона си, показвайки какъв е животът днес за този артист, превърнал се във войник. Той разказа, че заснел видеото за 10-15 минути, независимо от опасностите.

Като баща на три деца Тополия искал видеото, което показва младо семейство, бягащо от войната с автомобил, да разкаже „болезнената и трудна ситуация“ за украинските деца.

„Украйна не е само разрушения и ужасна война. Украйна са и талантливите хора. И тези деца, които сега нямат възможност да танцуват, да пеят, да развиват уменията си, да играят на детските площадки“.

В друга част на видеото младият украински танцьор Олексий Соколов се изявява на сцената на театър, след което танцува сред руините на разрушена сграда.

„Той дойде в Киев от Мариупол, за да снимаме това видео“, каза Тополия. „Родителите му казват, че за него и за тях е много важно да участва в това“.

„Антитила“ се сприятеляват с Шийран в социалните медии, след като пишат в Туитър на британския творец преди участието му в „Концерт за Украйна“ във Великобритания през април.

Украинската група не може да се включи дистанционно в концерта и Шийран кани „Антитила“ да запишат с него „2step.“

Тополия обяснява, че е „много трудно“ да продължи да се занимава с музика, докато воюва.

„Карам се да върша нещо творческо, защото ситуацията не е креативна. Ситуацията е ужасна. Но вярвам, знам, че в момента трупам емоции в себе си“, каза той. „Когато спечелим, всички тези емоции ще се излеят в песни, текстове. И ще ги споделя по целия свят“, каза Тополия.

През следващите дванадесет месеца приходите от стриймванията на ремикс видеото на „2step“ ще бъдат дарени на украинския благотворителен проект Music Saves UA.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гърция с мерки за справяне с покачващите се цени на електроенергията

Съобщава се, че мерките на гръцкото правителство за справяне с покачващите се цени на електроенергията са финализирани, като се очаква премиерът Кириакос Мицотакис, вероятно днес, да обяви нов национален план за подпомагане на домакинствата и бизнеса за сметките за електричество, пише електронното англоезично издание на атинския вестник Катимерини. Подробностите за […]