„Украинские новости“: Съд в Украйна разреши ареста на Порошенко

NetNews
"Украинские новости": Съд в Украйна разреши ареста на Порошенко

Снимка: БГНЕС

Печорският районен съд на Киев разреши ареста на бившия президент на Украйна Петро Порошенко. Това съобщи украинската агенция „Украинские новости“, позовавайки се на източници.

„Печорският районен съд даде съгласието си за ареста на Петро Порошенко. Решението е взето в петък сутринта в рамките на разследването на случая по подозрение за държавна измяна, който се разследва от Държавното бюро за разследване“, съобщава агенцията в своя канал в „Телеграм“

Според агенцията съдът е допуснал задържане под стража на бившия президент, за да го доведе за разглеждане на молбата за избиране на превантивна мярка под формата на задържане под стража.

По-рано в петък изданието „Главком“ съобщи, че украинската прокуратура ще поиска от съда да арестува Порошенко. Действащият главен прокурор Алексей Симоненко подписа искане за арест на бившия президент и лидер на „Европейска солидарност“ Петро Порошенко с възможност за освобождаване под гаранция в размер на 1 милиард гривни (около 37 милиона долара), пише изданието.

Адвокатът на Порошенко – Иля Новиков, не потвърди тиражираната в медиите информация, че има съдебно решение за арест на експрезидента. „Не е известно дали е имало съдебно решение, както и тази невероятна гаранция“, каза той на брифинг, излъчен от телевизионния канал „Украйна-24“.

Порошенко е в чужбина и ще се върне в страната след провеждане на международни срещи и кратка ваканция, каза Александър Турчинов, бивш секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана, ръководител на избирателния щаб на партия „Европейска солидарност“ на Порошенко. Той е убеден, че делото срещу Порошенко „ще се превърне във фарс, както всички предишни“. Сътрудникът на експрезидента смята всички обвинения срещу Порошенко за несъстоятелни.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Патриарх Неофит: В изпитанието на пандемията да следваме призива на Спасителя за жертвена любов

В навечерието на Рождество Христово, в святата нощ на очакването на Божия Син, идващ в света заради нас и нашето спасение, отново съпреживяваме дивното събитие, увенчало дългите очаквания на старозаветните праведници и превърнало човешката история в богочовешка – в история на спасението. Негово светейшество българският патриарх Неофит отправи своето рождественско […]