Украинското разузнаване: Всички запаси от храна в окупираните територии са изчерпани

NetNews

Хуманитарната ситуация се влошава във всички окупирани територии – всички запаси от храна и стоки от първа необходимост са изчерпани. Това съобщи на брифинг говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Александър Мотузяник, цитиран от украинското издание „Информатор“ / informator.ua /.

Тази информация е предоставена от украинското разузнаване.

Отбелязва се, че няма никакви доставки от Русия.

„В сравнение с началото на юни се наблюдава значително увеличение на цените на основните групи стоки и спад на „хуманитарната помощ“. Окупаторите обръщат специално внимание на русификацията на окупираната територия, увеличаването на оборота на Руска рубла и въвеждането на руски практики във всички сфери на живота“, каза Мотузяник.

За да запълнят запасите си от оборудване, руснаците изваждат от складовете необходимото оръжие.

В цяла Русия, включително в най-отдалечените региони (Калининградска област, остров Сахалин), се предприемат мерки за отстраняване, възстановяване и подготовка за изпращане в оперативни райони на оръжия и техника.

Източник: „Информатор“ / informator.ua /

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руските депутати приеха законопроект, който позволява да се забраняват чуждестранни медии

Руската Държавна дума (долната камара на парламента) окончателно прие законопроект, който ще позволи забрана на чуждестранни медии в отговор на действията на други страни срещу руски медии, предаде Асошиейтед прес. Законопроектът беше одобрен на трето четене. Очаква се скоро да го одобри Съветът на федерацията (горната камара на парламента), след […]