Украйна готви контраофанзива срещу руската армия

NetNews

Украйна готви контраофанзива срещу руската армия. Началото ѝ е планирано за края на месец май до средата на юни.

Това заяви пред Nikkei news в онлайн интервю съветникът на президента на Украйна Олексий Арестович.

Военната инициатива на Киев ще бъде възможна благодарение на оръжейните доставки, които западните съюзници изпращат на Украйна, отбеляза Арестович. Той заяви още, че „престъплението на масови убийства“ от страна на руската армия ще се увеличи, ако тя остане на украинска територия „дори с един ден“.

Арестович призова всички да запазят бдителност, тъй като изходът от конфликта все още е непредвидим, въпреки че спомена, че руските войски „вече са претърпели стратегическо поражение“, тъй като не са успели да превземат Киев.

По-рано британското министерство на отбраната сподели, че „някои от най-елитните руски части, включително военно-десантните войски, са претърпели най-високи нива на изтощение“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Среща на работодатели с премиера Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков ще проведе среща с представители на работодателските организации в четвъртък, 5 май. Повод за поканата за дискусията в Министерския съвет са цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки. В срещата участие ще вземат също вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова. В […]