Украйна допусна две трагични грешки във войната срещу Русия

NetNews

Украйна спечели първата фаза на войната с Русия, въпреки че допусна две трагични грешки. Това мнение изрази общественият активист и доброволец Юрий Касянов, пише „Обозреватель“.

По думите му Украйна е допуснала две огромни грешки – в Крим и в Чернобилската зона. „Например беше допуснато преминаването на руски войски в Чонгар. Там има пречка, беше възможно да се защитава континенталната част на Украйна за много дълго време, почти за неопределено време. Тогава трагедията в Мариупол нямаше да се случи“, каза той.

„Пропуснахме врага и през Чернобилската зона, въпреки че има един път и беше възможно да победим всички колони, а не да ги пуснем близо до Киев. Разгръщането на войските не беше извършено навреме. Нашите ръководители се успокоиха, че няма да има война, но се случи“, разказа доброволецът. Въпреки тези грешки той посочи, че Украйна е победила в първата фаза на войната.

Победата в първата фаза на войната стана възможна благодарение на героизма на украинските войници и офицери, смята Касянов. Врагът не успя да постигне нищо, което искаше. „Русия не успя да превземе Киев, не успя да направи коридор към Приднестровието и да превземе Одеса. Не успя дори да превземе Донбас, въпреки че ѝ се струваше, че това е най-простото нещо, че е достатъчно да докара редовни части от Руската федерация там, че това е въпрос на няколко дни и Донбас вече е техен. Но не се получи, най-вече благодарение на героизма на украинските военни”, каза той. Украинският доброволец е категоричен, че украинската армия ще изтласка руската обратно в Русия, а ако е необходимо, ще я бие и на руска територия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Арестуваха кмет, обвинен в корупция

Бивш кмет на Букурещ, обвинен в корупция, бе арестуван снощи в атинското предградие Глифада. Това съобщи Франс прес, като се позова на комюнике гръцката полиция. Според няколко медии става дума за Сорин Опреску, който бе кмет на румънската столица от 2008 до 2015 година. В полицейското съобщение се казва, че […]