Украйна издигна още една стена на границата с Приднестровието

NetNews

Украински военнослужещи издигнаха още една стена от бетонни блокове на ключовия КПП Кучурган на границата с Приднестровието. Това става във вторник, на 3 май, съобщава ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Както бе отбелязано, бетонните тухли бяха монтирани във вторник сутринта на мост през река Кучурган, която разделя Украйна и непризнатата Приднестровска молдовска република (ПМР).

В същото време, според РИА Новости, тази бариера е станала втората на този участък от границата. Първата стена е построена на територията на ГКПП на 28 февруари, когато по инициатива на Киев беше затворена границата с Приднестровието.

На 7 април Министерството на вътрешните работи на ПМР съобщи, че от Украйна са били извършени изстрели в посока приднестровското село Колбасна. От ведомството допълниха, че сутринта са открили огън от украинска страна в посока населеното място. След това Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, каза, че Киев може да превземе Приднестровието, ако Молдова се обърне към него с такова искане, пише Лента.ру.

В отговор молдовските власти обявиха, че изключват всякакви военни действия за разрешаване на проблема с Приднестровието.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вучич разговаря с Шарл Мишел

Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря днес с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за европейската перспектива на Сърбия, съобщи Танюг. Вучич се срещна с Мишел преди церемонията по отбелязването на началото на изграждането на терминал за втечнен природен газ в Александруполис, се казва в профила в Инстаграм на Вучич. […]