Украйна планира да взриви Кримския мост

NetNews

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви, че при първа възможност украинските сили ще атакуват Кримския мост, който свързва Русия с Крим.

През 2014 година Русия окупира украинския полуостров и изгради мост над Керченския проток. В момента руската армия използва този мост за логистика за офанзивата си в Донбас. Киев предупреди, че ще направи опит да вдигне във въздуха този мост. След като руската армия беше разгромена в Киевска област, сега е съсредоточила всичките си усилия за превземането на Донбас. Преди дни украинската армия унищожи флагмана на Черноморския флот на РФ „Москва“. Ракетният крайцер потъна в Черно море, което бе сериозен удар по Военноморските сили на окупатора.

Олексий Данилов каза още, че има три компонента, които гарантират сигурността на Украйна. „На първо място, това са нашите граждани. На второ, това е нашата армия, а третият компонент са нашите оръжия“. Вече близо два месеца Украйна води война срещу руския агресор, който предприе пълномащабна инвазия на 24 февруари. По данните на Киев до момента руската армия е загубила 21 000 войници, докато Москва отказва да разкрие реалния брой на жертвите си на украинска земя.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви по-рано днес, че съюзниците изглежда са започнали по-добре да разбират нуждата на страната му от тежко въоръжение, след дни на молби за още оръжейни доставки. „И ми е много приятно да заявя, с умерен оптимизъм, че нашите партньори започнаха по-добре да разбират нуждите ни. Да разбират от какво точно се нуждаем. И кога точно се нуждаем от всичко това“, каза Зеленски във видеообръщение. „Не след седмици, не след месец, а незабавно. Точно сега, когато Русия се опитва да активизира нападенията си.“ Зеленски добави, че положението в Южна и Източна Украйна остава много тежко.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лесен трик: Ето как да разберем дали яйцата са пресни (ВИДЕО)

Александра Разаренова, диетолог, специалист по хранене, член на Руския съюз на диетолозите и специалистите по хранителна промишленост, съветва как да проверим свежестта на кокошите яйца. Обикновено срокът на годност на яйцата е посочен на опаковката. Но ако посочената дата е „на ръба“ или ако купувате домашни яйца от пазара, задължително […]