Украйна: Русия вече е твърдо потънала в глупостите си

NetNews

Антисемитските атаки на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров срещу президента на Украйна и евреите са абсолютно неприемливи. Русия вече е твърдо потънала в глупостите си, оправдавайки варварската си агресия срещу Украйна, обяви Министерството на външните работи на Украйна.

Всъщност руският външен министър постави под въпрос съществуването не само на украинската нация, но и на Холокоста. Лавров умишлено обиди паметта на милиони евреи, загинали от ръцете на нацистите по време на Втората световна война. Израелското правителство вече нарече изявленията на Лавров „ужасна историческа грешка“.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба посочи: „Дълбоко вкоренения антисемитизъм на руските елити демонстрира на света, че путинската Русия целенасочено култивира руското „надмощие“ и омразата към другите народи. Заедно трябва да спрем Русия сега, докато нейната агресивна политика не доведе до още по-катастрофални последици“.

Изразяваме солидарност с еврейския народ, посочиха от украинското дипломатическо ведомство. Призоваваме правителствата на всички държави по света да дадат решителен отговор на Русия: да я изолират допълнително, да наложат ембарго върху руския петрол и газ, което ще лиши руската военна машина от финансови ресурси, да увеличат военната, финансовата и хуманитарната помощ за Украйна, чийто народ сега героично се съпротивлява на руското зло, се казва в позицията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бил Гейтс със зловеща прогноза за човечеството

Основателят на Microsoft и филантроп Бил Гейтс изрази мнението, че настоящата пандемия на коронавирус все още заплашва човечеството. Той направи това в интервю за The Financial Times. „Тази пандемия все още ни заплашва с вариант, който ще бъде още по-заразен и още по-фатален. Далеч надхвърля риска от пет процента“, каза […]