Украйна си върна стратегически град

NetNews

Украинските въоръжени сили си върнаха контрола над стратегическия град Балаклия в Херсонска област. Новината беше обявена от президента Володимир Зеленски.

Зеленски публикува видео в социалните мрежи с украински войници, стоящи над сграда в Балаклия с гордо развят украински флаг и стъпкано знаме на руските окупатори. „Всичко си е на мястото. Знамето на Украйна в свободен украински град под свободното украинско небе! Слава на Украйна“, написа Зеленски.

„В рамките на продължаващите отбранителни операции нашите герои вече са освободили десетки населени места. И днес това движение продължи, има нови резултати. Общо от 1 септември са освободени повече от хиляда квадратни километра наша територия. Благодарен съм на всички, които го направиха“, заяви Зеленски на фона на продължавата контраофанзива на украинските сили срещу руските окупатори.

На много места в Украйна руската армия, която на 24 февруари започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, преминава в режим „бягство“. Зеленски обеща, че всички окупирани земи ще бъдат освободени от руските военнопрестъпници, включително Крим, който е окупиран от 2014 г. Русия търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника в тази война, като по данни на Киев 51 250 руски войници са убити от началото на инвазията. Москва крие броя на загиналите си войници.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Манчестър Юнайтед се провали на риалити чека в евротурнирите

Манчестър Юнайтед инкасира загуба с 0:1 от Реал Сосиедад на старта на тазгодишното издание на Лига Европа, като това се оказа своеобразен риалити чек за английския гранд с оглед подобрените резултати в последните седмици. Брийс Мендеш вкара единственото попадение в срещата след наказателен удар в 59′, отсъден за игра с […]