Украйна с турски дронове унищожи два руски кораба (ВИДЕО)

NetNews

Въоръжените сили на Украйна разпространиха кадри от поразяването на два руски катера по проект „Раптор“ край Змийския остров в Черно море.

Високоскоростният катер е разработен от Ленинградската корабостроителница „Пелла“ по поръчка на руския флот. Украинските въоръжени сили обявиха, че са унищожили два руски катера с помощта на турските военни дронове „Байрактар“. Турция въоръжи Украйна с модерните си прецизни дронове във войната ѝ срещу руския агресор, който предприе пълномащабна инвазия на 24 февруари. По данни на Киев от началото на войната 23 500 руски войници са намерили смъртта си на украинска земя. Москва не разкрива точния брой на убитите.

Именно украински войници на Змийския остров в първите дни на войната произнесоха думите „Російський військовий кораблю, іди нахуй“, след като руският крайцер „Москва“ ги призова да се предадат. Фразата се превърна в символ на украинската съпротива срещу врага. Няколко седмици по-късно флагманът на руския Черноморски флот се насочи към дъното на Черно море, след като бе поразен с украински ракети.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво се случва в жилищното строителство у нас

„Строителният сектор е свикнал да работи в режим на криза. Икономиката непрекъснато е изправена пред предизвикателства. Бизнесът и личността, която успява да се справи с тях, е успешната и постига крайни резултати“, каза председателят на УС на НАСП инж. Георги Шопов, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria. Изчисленията на НАСП показват, […]