Уличиха бившия министър на икономиката Даниела Везиева в плагиатство

NetNews

Бившият служебен министър на икономиката и настоящ член на борда на директорите на БДЖ Даниела Везиева, е плагиатствала при създаването на дисертацията си, съобщава БНР. Това бе потвърдено от четирима арбитри, а днес беше публикуван официалният доклад от Комисията по академична етика при министъра на образованието.

Проверката срещу Везиева бе извършена след подаден сигнал в края на миналата година. В него се твърди, че в разработката си за придобиване на научна степен „доктор“ бившата служебна министърка на икономиката е използвала чужди материали. Тогава Везиева отхвърли твърденията и ги определи като политическа атака.

След направен обстоен анализ на работата на Везиева четиримата арбитри установили значително по обем плагиатство. При обем от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други автори и източници 171 страници (95%).

Везиева е получила право на отговор, в което е атакувала процедурата, по която е проверявана. Така Комисията по академична етика е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

До разработката на Даниела Везиева се стигна след комплексна проверка на друг доказан плагиат – Венелин Кръстев Терзиев, който в момента е изпълнителен директор на „Реставрация“ ЕАД към Министерството на културата, но е бил научен ръководител на дисертацията на Везиева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Холанд донесе успех за родината си над Сърбия

Сърбия и Норвегия завършиха 0:1 в първия кръг от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Ерлинг Холанд отбеляза единственото попадение за скандинавците в средата на първата част, като това е гол №19 за младия таран за националната фланелка. Сърбите положиха максимални усилия, за да се върнат в мача, но отличните […]