Умното, безстрашно и предано куче, което прилича на вълк (ВИДЕО)

NetNews

Чехословашкият вълчак е порода кучета, произлизаща от бивша Чехословакия. Получена е при експеримент при кръстосване на немска овчарка с европейски вълк, имал за цел да създаде порода, обединяваща най-добрите качества на двете породи. Тези кучета са темпераментни, с бързи реакции и поразителна издръжливост. Освен това тези смели и много универсални кучета са изключително лоялни спътници.

Те се привързват силно и изграждат невероятно близки връзки със собствениците си, но в същото време са доста резервирани в компанията на непознати.

Визуалната прилика на тази порода кучета с вълците е наистина невероятна. Физиката им е почти идентична с дивия хищник, но в характера наподобяват само някои негови черти, пише каналът "Zoo Box" във vbox7.

Ето и какво още трябва да знаете за тази порода кучета:

Положителни качества Чехословашкия вълчак развива много силна привързаност, не само към собствениците си, но и към цялото семейство. Лесно могат да се научат да живеят с други животни. Изключително социални животни, които не бива да бъдат изолирани. Тази порода са много игриви, темпераментни и податливи на дресировка. Чехословашкия вълчак е смел и предан, готов е винаги да защити семейството си.

Характеристика Имат визията и структурата на вълк. Чехословашкия вълчак е с много силно обоняние и има права гъста козина в сивата гама. Бързо се привързва към семейството си. Важно е още да бъде овладяна страстта им към лова, още докато са малки, за да се избегне агресивно поведение като по-възрастни. Трябва да бъдат социализирани, както и да свикват с различни обстановки. Важно е да бъдат добре обучени. Често кучетата от тази порода комуникират със собствениците си не само чрез лаене, но и като ръмжат, скимтят и използват езика на тялото. Може да бъде отглеждано, както в жилище, така и на двора, като е важно да има достатъчно място. Редовните и продължителни разходки при тази порода са задължителни.

Размери Породата много наподобява размерите на вълк и средно достигат до 60-65 см, но нямат горна граница.

Тегло Достигат до 20-30 килограма.

Хигиена Важно е да се грижите добре за гъстата козина на кучето. Добре е да бъде къпано и сресвано редовно.

Продължителност на живот Средната продължителност на живота при тази порода е 13-16 години.

Произход и история Породата е получена при експеримент, в който се кръстосват немска овчарка с европейски вълк, като целта е да се получи нова порода кучета, обединяваща най-добрите качества на двете животни. През 1982 г. става национална порода на Чехословакия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стана ясно по колко пари на сезон ще прибира Серхио Рамос в ПСЖ

Серхио Рамос ще подпише за две години с ПСЖ и ще прибира по 10,5 милиона евро на сезон, съобщават френските медии. Испанският защитник е очакван днес в Париж, за да премине медицински прегледи. Той не е играл официален мач от януари при загубата на Реал (Мадрид) от Атлетик (Билбао) в […]