Унищожиха невзривен боеприпас в Ямболско

NetNews

Невзривен боеприпас бе унищожен от ямболски военнослужещи. Специализиран екип от 42-ри механизиран батальон в гр. Ямбол, от състава на 2-ра механизирана бригада, е бил задействан на 1 март със задача да разузнае, транспортира и унищожи боеприпаса, открит на около 2 км от пътен възел „Петолъчката”, в землището на град Стралджа, област Ямбол. Информацията е от пресцентъра на МО.
Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Под ръководството на капитан Димитър Дренски, екипът е извършил оглед и установил, че боеприпасът е опашна част на изстрел ПГ- 9 със самоликвидатор. Това е противотанкова граната, предназначена е за поразяване на бронираната и мотомеханизираната техника и живата сила на противника. Боеприпасът е унищожен при спазване на мерките за безопасност.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5 зодии, на които може да доверите тайните си

Не всеки може да се похвали с това, че може дълго и сигурно да пази тайните на другите. Представителите на пет от зодиакалните знаци, обаче, притежават този уникален талант, пише actualno.com. Астролозите не крият възхищението си от тях и ни запознават в подробности с техните качества. Скорпион Представителите на този […]