Успехи на ямболските тенисисти, два отбора приключват сезона с първи места и отиват в по-горна група

NetNews

В Стара Загора се проведоха последните кръгове от Държавното отборно първенство по тенис на маса за мъже в Югоизточните В-1 и В-2 групи. В тях вземаха участие състезатели на три отбора от гр. Ямбол – двата отбора на спортен клуб по тенис на маса „Мълния“ с председател Енчо Хамуров и отбора на спортен клуб по тенис на маса „Академия Фори“ с председател и треньор Николай Велчев.

Състезанията се провеждат в два сезона – есен и пролет и са валидни за класирането в Югоизточните В-1 и В-2 групи. Класиралите се на първо място преминават в по-горна група.

Спортният клуб „Мълния“ участва с два отбора. Първият отбор на клуба „Мълния“ в състав: Венелин Николов, Валентин Данев, Сурес Четри, Борислав Митев, Ехаб Хосни и Станимир Хамуров с състезаваха в Югоизточна В-1 група, в която участваха 8 отбора, сред които са тези от Смолян, Хасково, Стара Загора, Стамболийски, два отбора на Пазарджик, Харманли и Ямбол. С всеотдайната си игра, добра подготовка и желание за победа, състезателите на Ямбол само с една загубена отборна среща през двата полусезона, се класираха на първо място и придобиха правото следващия сезон да се състезават в по-горната В група.

Втория отбор на клуба „Мълния“ в състав: Тодор Налбантов, Найден Манолов, Владимир Влаев и Иван Бужев се състезаваха в южна В-2 група и заеха престижното 5 място от 13 отбора и ще продължат участието си в следващия сезон в същата група.

Отбора на „Академия Фори“ в състав: Николай Велчев, Йордан Митев, Илиан Христов, Марчо Марчев и Владимир Пчеларов в спор за спечелването на първо място в южна група В-2, където участваха 13 отбора се представиха успешно. Благодарение на отличната си подготовка и голямо желание за успехи, ямболския отбор само с една загубена среща завоюва първо място, което автоматично го вкарва в по-горната В-1 група. Постигането на този успех е заслуга на ръководството на клуба и всеотдайността на всички състезатели. В новия състезателен сезон отбора ще продължи да участва с мотивацията за влизането в по-горна група.

Наличието на три ямболски отбора в Държавното първенство по тенис на маса за мъже е безспорен успех в развитието на спорта тенис на маса в Ямбол.

Да пожелаем на ямболските състезатели по тенис на маса успехи в предстоящия сезон на Държавното първенство на Югоизточна група.

Стоян Бочуков

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тайният дневник и биографичният роман на поетесата Ваня Петкова ще бъдат издадени

На днешната дата, 26 април 2009 година, бе краят на земния път на една от най-видните и ярки наши поетеси – Ваня Петкова. Тя бе още много тачен журналист и преводач от руски, украински, сръбски, испански, полски, арабски, арменски и немски език. Тя се наложи с перото си и направи […]