Учен бие тревога: По-смъртоносна болест от COVID-19 удря човечеството

NetNews

Главният лекар на московската болница №71 и телевизионен водещ Александър Мясников предупреди, че грипът може да бъде по-опасен за човечеството от коронавируса.

Той отправи това предупреждение в ефира на телевизионен канал.

Според него грипът ще удари сериозно Земята. Лекарят отбеляза, че вирусолози и специалисти очакват появата на мутации на птичи и свински грип.

Той подчерта, че смъртността ще бъде в пъти по-висока, отколкото от коронавируса.

Специалистът каза още, че по време на пандемията на коронавируса грипът не е изчезнал. Той не изключва възможността пациент да се зарази с две инфекции наведнъж.

Лекарят заяви също така, че смъртните случаи от грип обикновено са в пъти по-високи, отколкото обикновено се смята, пише сайтът Zdrave.to.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Провеждането на „Кукерландия” 2021 тъне в мрак

Пълен мрак и неяснота царят в публичното пространство относно провеждането на Маскараден фестивал „Кукерландия” 2021 г. Породилата се ситуация още през миналия март на 2020 г. се отрази и на тазгодишното издание на „Кукерландия“ – фестивалът НЯМА да се проведе, пише на страницата си сайтът fest-bg.com, без да цитира източник. Според електронното издание „в община „Тунджа” все пак ще се проведат редица кукерски шествия на местни групи. Те ще се случат на 12 и 13 март из селата на областта. За да бъдат спазени всички мерки, тези шествия ще са разделени и от часови разстояния, освен от географското им разпръскване”.