Училище в София бори стреса при децата с кучета

NetNews

Четири осиновени кучета от доброволците на „Бандата на 1500-те” гостуваха на учениците в училище „Цар Симеон Велики”, район Банкя. Лале, Алма, Марио и Джак влязоха в ролята на терапевти за децата и екипа на училището и внесоха много положителни емоции в учебния процес, предава Епицентър.

Срещата на четириногите с учениците е част от стратегията на ръководството на школото за справяне със стреса сред подрастващите. Според редица проучвания контактът с кучета в училище намалява тревожността на учениците, благоприятства емоционалното им състояние и психично здраве.

Образователната система премина през две стресиращи години, вследствие от пандемията от COVID-19, а екипът на училището се стреми да върне учениците към нормалността, осигурявайки комфорт и подкрепа, положителни емоции и нови преживявания, които да се отразят и на резултатите им в час.

На срещата бяха засегнати и много от важните теми, свързани с проблемите с бездомните кучета, както и каква трябва да бъде реакцията на децата при среща с такива. Учениците научиха и детайли за дейността на „Бандата на 1500-те” в помощ на бездомните животни от основателя на организацията Розалин Шмих и доброволците Ива и Вероника.

Отзивите след събитието не закъсняха – децата изразиха желание срещите с техните нови приятели да се превърнат в традиция. Едно от следващите планирани гостувания на „кучетата-терапевти” е със специален акцент върху взаимодействието им с деца със специални образователни потребности.

Столичното училище обяви и тазгодишната кауза, която ще подкрепи със събраните средства от Великденския благотворителен базар – дейността на „Бандата на 1500-те”. Събитието ще се проведе на 15 и 16 април, а всеки желаещ да подкрепи инициативата, ще може да закупи ръчно изработени от учениците картички и сувенири.

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

28 са вече загиналите при ракетния удар в Николаев

Снимка: БГНЕС Броят на загиналите при руски ракетен удар срещу сградата на областна администрация в южния град Николаев нарасна до 28, съобщи неговият губернатор Виталий Ким. Ракета проби дупка през 9-етажната сграда, която включваше офисите на Ким, малко преди 09:00 местно време във вторник сутринта. Малко след удара Ким каза, […]