Учителите на ПТГ „Иван Райнов”–Ямбол – минало и настояще: Николай Стоянов и инж. Даниела Демирева

NetNews

2022 година е юбилейна за едно от най-старите и емблематични за Ямбол училища – Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”. Навършват се 75 години от създаването на учебното заведение. Както подобава, годишнината ще бъде отбелязана с поредица от инициативи. Първата от тях е паралелното представяне на бивши и настоящи преподаватели в специална рубрика: „Учителите на ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол – минало и настояще”. Именно учителите са едно от най-големите достойнства и най-големите богатства на училището, дало знания и професии на поколения ямболски деца. С тази инициатива ПТГ „Иван Райнов” отдава заслужено признание, почести и благодарности на педагозите, които и преди, и сега са духът и енергията на училището.

Днес представяме електротехниците Николай Стоянов и инж. Даниела Демирева.

Николай Стоянов преподава в училището повече от 40 години – от 1966 до 2009 г. „Избрах професията учител, за да мога да давам от знанията си на младите хора и винаги ми е харесвало общуването с тях. Предвид реномето и специалностите в техникума предпочетох да давам уменията и знанията си на младото поколение”, споделя той. И допълва: „Пожелавам на г-жа Демирева да продължава да дерзае със същия ентусиазъм както в началото на кариерата си, а на учениците да попиват знанията и да ги усъвършенстват предвид новите предизвикателства на живота”.

Инж. Даниела Демирева също има вече солиден опит, в гимназията е от 1994 г. „Избрах професията учител за да мога да давам от знанията си на младите хора. Тя изисква непрестанно усъвършенстване, особено предвид динамичния сектор. Смятам, че да бъдеш учител е призвание, в което много повече получаваш отколкото даваш емоционално”, казва тя. По думите ѝ, ПТГ „Иван Райнов“  е училището с най – високо реноме в сферата на електрообзавеждането, в което е избрала да се развива и тя самата.

 „За мен ПТГ е приключение започнало преди 27 години, изпълнено с много постижения и  емоционални моменти. Радвам се, че това все още не е свършило. Пожелавам здраве, търпение  и безспирен устрем към покоряване на нови върхове”, е посланието на инж. Демирева към нейните колеги и учениците от ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

VW подобрява зареждането на ID.3 и ID.4

Volkswagen не спира да обновява своите електрически автомобили, а последният ъпдейт за ID.3 и ID.4 обещава да подобри чувствително зарядните способности на двата модела. При моделите със 77кВч батерия максималната мощност на зареждане ще бъде покачена до максимални 135кВ в сравнение със 125кВ, които са налични в момента. Не се […]