Учител спаси живота на блъснато от кола дете в Разлог

NetNews

История с щастлив край в Разлог. Бързата намеса на учител по физическо възпитание спаси живота на 4-годишно дете, блъснато от автомобил. Шофьорът на колата е избягал, по-късно е задържан, разказва Bulgaria on air.

Инцидентът става докато детето се разхожда с баба си. Внезапно момчето се озовало на пътното платно и автомобилът го блъснал. Вместо да спре, шофьорът избягал. Учителят по физическо Николай Фарфаров, който по това време бил в близкия парк, се притекъл на помощ.

"Видях бабата, прегърнала внучето си, което беше в доста тежко състояние. Установих, че детето си е глътнало езика и изобщо не може да диша, беше цялото посиняло", каза той.

Фарфаров успял много бързо да извади езика на детето. Малко след това на мястото на инцидента пристигнал бащата на детето.

"Обади ми се моята майка, бабата на детето, каза ми, че детето е блъснато от кола и да дойда. Пробягах докъдето е детето, видях го, че лежи, мой приятел го държеше за главичката и го успокояваше", разказа бащата на детето Николай Начев.

След инцидента детето е със счупен на крак. Шофьорът на автомобила е задържан.

"Разбрах, че е избягал от мястото на случката, което изобщо не му прави чест – може би той трябва да е първият човек, който в такава ситуация трябва да слезе да види какво става и да извика медицински екипи", добави още учителят.

Фарфаров е учител в Разложката професионална гимназия. За оказване на първа помощ е преминал десетки курсове.

"Чувствам се горд от постъпката си – че бях там, че успях да помогна на детенцето, че то е живо и здраво. Ще се възстанови след счупването", добави Фарфаров.

Детето е претърпяло операция и вече си е вкъщи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Осман Октай: Доган има две възможности - да нападне отново САЩ или да разчисти листите на ДПС

Ахмед Доган има две възможности да спаси ДПС от Делян Пеевски, след обвиненията на Финансовото министерство на САЩ и прилагането на санкцията Магнитски – да нападне отново САЩ или да отстрани Рамадан Аталай, Хамид Хамид и Йордан Цонев от депутатските листи на предстоящите избори с мотива, че са опитали чрез […]