Учител умря след ваксинация с „АстраЗенека“

NetNews

Северната италианска област Пиемонт спря имунизацията с партида дози от ваксината на "АстраЗенека", след като учител от град Биела почина след ваксинация, предадоха "Ройтерс" и италианските медии.

Малко по-рано регионалните власти обявиха, че преустановяват изцяло ваксинацията с препарата на британско-шведската компания. Впоследствие те промениха решението си, като спряха от употреба само партидата, от която е била дозата, поставена на починалия учител.

Починалият учител е на 57 години, преподавател по кларинет в консерватория. Номерът на партидата е ABV5811, съобщиха италиански вестници. Няколко европейски страни вече предприеха аналогични мерки, спирайки временно ваксинациите. Властта в Пиемонт обяви, че става въпрос за "акт на изключителна предпазливост, докато проверим дали има връзка". До този момент не е имало тежки странични ефекти при поставяне на ваксините в северната италианска област със столица Торино.

Фармацевтичната компания "АстраЗенека" съобщи в неделя, че е извършила проучване на хората, на които е поставена ваксината ѝ срещу коронавирус, което не е показало сведения за увеличен риск от образуване на кръвни съсиреци след употребата ѝ. Проучването е било извършено по отношение на 17 милиона души, ваксинирани в Европейския съюз и Обединеното кралство. Фармацевтичната компания обяви, че се провеждат допълнителни тестове от нея и от европейските здравни власти и никой от повторните тестове не е показал причини за безпокойство. Няма никакви потвърдени проблеми, свързани с която и да било от партидите на ваксината в Европа и останалия свят, заявява компанията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От "АстраЗенека" са категорични: Ваксината ни е безопасна

Фармацевтичната компания "АстраЗенека" съобщи в неделя, че е извършила проучване на хората, на които е поставена ваксината ѝ срещу COVID-19, което не е показало сведения за увеличен риск от образуване на кръвни съсиреци след употребата ѝ, предаде Ройтерс, съобщи БТА. Проучването е било извършено по отношение на 17 милиона души, […]