Факт е първото европейско село за дигитални номади

NetNews

На остров Мадейра се реализира в първото европейско село за дигитални номади. То предлага безплатни офиси и интернет от 8.00 ч. до 22.00 ч. Единственото условие е потребителите да останат поне един месец на острова.

Цифровите номади са хора, които работят изцяло с цифрови технологии. Могат да живеят и работят от всяка точка на света, стига там да има интернет. Сред най-често срещаните професии, които упражняват дигиталните номади са блогъри, дизайнери, журналисти, фотографи.

В резултат на пандемията се очаква през текущата година значителен ръст на хора, които ще ходят на по-дълги пътувания, където ще комбинират работа и почивка. Именно и това е причината, поради която властите на остров Мадейра са решили да отворят първото европейско село за цифрови номади. То ще стартира работа на 1 февруари в град Понта до Сол. Желаещите могат да се възползват от проекта до 30 юни 2021 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омбудсманът инициира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие

Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие. Идеята на дискусията е да се чуят всички гледни точки, с убеждението, че подобен проект трябва да се ползва със силна обществена подкрепа и доверие. Законопроектът, изготвен от Министерството на правосъдието, е публикуван за обществено обсъждане и […]