Факултет „Техника и технологии“ договори сътрудничество с „Овергаз холдинг”

NetNews

Възможностите за сключване на споразумение между Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол към Тракийския университет и „Овергаз холдинг“ АД бяха обсъдени на състоялата се в края на миналата седмица работна среща по въпроса. Целта е подпомагане на практическото обучението на студентите от специалност „Енергетика“, както и на учебната и научноизследователска дейност във факултета.

На срещата, организирана по инициатива на Сашо Дончев – Председател на Съвета на директорите на „Овергаз холдинг“ АД, присъстваха още проф. д-р Георги Николов – заместник изпълнителен директор на „Овергаз“ АД, Мая Виденова – мениджър „Професионално образование“ към  „Овергаз“ АД, Мария Тонкова – Директор на ГСАГД „Кольо Фичето“ – гр. Ямбол и представители на ръководството на Факултета, на катедра „Енергетика“, и преподаватели от учебното заведение.

Представени бяха специалностите във Факултета и материално-техническата база за обучение на студентите от професионално направление „Енергетика“. Предвижда се провеждането на бъдещи срещи между ръководствата на фирмата и университета с цел подписване на споразумението и планиране и провеждане на конкретни дейности.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как кървавият Мерт, заклал майка и дъщеря в Джебел, се спаси от доживотна присъда

Седем години от своята 28-годишна присъда излежа двойният убиец Мерт Мехмед от Джебел, станал известен на цяла България с прякора Кървавия Мерт. След още толкова, той вече ще има право да започне да иска условно предсрочно освобождаване, пише "Труд". През април 2014 г. 18-годишният тогава ученик уби с малка брадвичка […]