Фандъкова взе на работа уволнения за полицейското насилие главен секретар на МВР

NetNews

Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, който беше дисциплинарно уволнен от системата на вътрешните работи заради насилието над протестиращите през 2020, е назначен за шеф на Столичен инспекторат (СИ). За това алармира общинският съветник от „Да, България“ Симеон Ставрев.

„Назначението се прави от кмета на София – в случая от Фандъкова. Днес се обадих в СО, откъдето ми потвърдиха за новия пост на Ивайло Иванов. Не знам как Фандъкова си позволява да назначи дисциплинарно уволнено лице където и да е, още повече за директор на важна институция като Инспектората. За мен това е върховна наглост“, посочва той.

Иванов заема мястото на дългогодишния директор на звеното Веска Георгиева, която почина през юли тази година.

Припомняме, че полицейското насилие по време на протестите миналото лято бе един от мотивите през май месец тази година Иванов да се прости с поста главен секретар на МВР.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш играч на ЦСКА загуби дело за над €300 хил. с клуба

ЦСКА си спести сумата от €317 000 след спечелено съдебно дело срещу един от бившите си играчи – Иван Боладо, научихме от dsport. Футболистът имаше претенции към фалиралото дружество в размер на €277 000 за неизплатени заплати, а агентът му – Хоакин Уриарте, искаше €40 000. Спортният арбитражен съд в […]