Фандъкова издаде нареждане след валежите в София

NetNews

Във връзка с интензивните валежи кметът на София Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на нивата на язовирите и реките, преминаващи през територията на столицата.

Дирекция "Аварийна помощ и превенция" следи в реално време чрез системата за ранно предупреждение Аква покачването на нивата на реките. Системата разполага с сензори и камери поставени на 30 критични места. В момента три станции отчитат повишение средно между 80 и 130 см.

За момента реките са намират в коритата си и няма опасност от разливи, каза директорът на АПП Красимир Димитров.

Извършва се контролирано изпускане с 40 л/лек на язовир "Суходол" 2 с цел осигураване на свободен обем. Към момента в останалите язовири има свободен обем и не се налага изпускане на водни количества. Предвид продължаването на валежите наблюдението ще продължи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Официално: Левски има нов спонсор

Спасителният договор за Левски е факт. "Сините“ подписаха споразумението с "Палмс Бет“, което трябва да донесе нужната финансова стабилност на клуба, а и ще превърне букмейкърската компания в основен спонсор на тима. Новината беше разпространена от сайта на клуба. Официалното представяне на договора и допълните подробности ще бъдат обявени на […]