Фандъкова: Частният бизнес ще помага за откриването на детски градини в София

NetNews

Частният бизнес ще се включи в изграждането на детски градини, а тази година ще бъдат построени нови 16. Това обяви пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Програмата ни е много сериозна, но това, което искаме да направим и което ни позволи промяната в наредбата и закона, е привличането на бизнеса в тази задача, изграждането на детски градини на партерни и първи етажи на сгради. И без това кипи усилено строителство и бизнесът вече проявява интерес. Това ще ни помогне малко по-бързо да напреднем“, коментира столичният кмет.

По думите ѝ проблемът може да бъде решен само със строителство и отваряне на нови места. Фандъкова обаче призна, че засега това се бави.

„Ще продължа да изисквам от районните кметове да работят бързо, защото сме задължени на всички родители, чиито деца останаха извън детските градини“, коментира още тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона и Атлетико Мадрид готвят изненадваща размяна

Барселона и Атлетико Мадрид обсъждат възможността за доста интересна размяна на играчи. „Esport 3“ съобщава, че двата клуба водят преговори за размяната на Антоан Гризман и Жоао Феликс. Трансферният експерт Фабрицио Романо потвърди, че от Барселона са готови да се разделят с Гризман при достатъчно добра оферта или подобна размяна […]