Филип Попов обясни защо БСП не предложи премиер

NetNews

"Не предложихме състав на МС или министър-председател, защото искахме да се стигне до консенсус. Това е трети мандат, така нареченият спасителен мандат. Нямаме конституционно право да задържаме повече този мандат. Поканихме останалите парламентарни сили да излъчим експертни групи за бюджета, те и това отказаха", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Филип Попов.

Според него нищо съществено не се прави в този парламент.

"Аз също не разбрах дали поправките в закона за НСО са приети или не. Съдебната реформа не е само охраната на главния прокурор. Тя е система на съдебната власт, защо не се говори за конфликта на интереси?", попита събеседникът.

По думите му има всички възможности да се направи цялостна съдебна реформа.

"Нужно е време, опитахме да го дадем в рамките на един редовен кабинет. Постигнахме консенсус именно по тези политики. Ако искаха реална съдебна реформа, каквато и ние, трябваше да се излъчи редовен кабинет. Не може да я направиш за месец, два, пет. 20 дни нищо не се направи по отношение на съдебната реформа и по отношение на бюджета", обясни още депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Попов изтъкна, че по важните за страната проблеми от БСП са искали да разговарят.

"Защо не дойдоха, когато ги поканихме на разговори за актуализацията на бюджета? Подадохме ръка. Защо не искат редовен кабинет – нека те отговарят", подчерта той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 03.09.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Имате нужда от почивка, така че оставете за малко работата и отдъхнете. Не е нужно да се съсипвате заради някакъв неясен резултат. С максимално внимание се отнесете към дребните детайли, ще окажат съществено влияние на решенията, които се налага да вземате днес. Телец Неподходящ ден за […]