Филип Попов: 12 промени преди изборите?! Това е порочна практика

NetNews

"Има порочна практика по отношение на промяна на изборните правила. Непосредствено преди изборите са внесени 12 промени. Правилата са необходими, но трябва да има доверие в изборния процес.

Това заяви депутатът от БСП Филип Попов в предаването „Референдум“ по БНТ, цитиран от novini.bg.

Той смята, че се създава законодателен хаос.

"Натоварва се ЦИК с несвойствени дейности", заяви той.

Относно идеята за видеонаблюдението по време на броенето на бюлетините от БСП посочват, че са били съгласни с тази идея и преди четири години. От показана в ефира разпечатка от пленарната зала, обаче става ясно, че БСП са гласували против това предложение.

Текстът, който касае видеонаблюдението тогава касаеше целият изборен процес. Сега предлагаме видеонаблюдение само при броенето на бюлетините, уточни депутатът от „БСП за България" Явор Божанков.

Той каза, че настояват за актуализиране на избирателните списъци.

„Машинният вот ще има ефикасност, когато се въведе 100% машинно гласуване. Това ще минимализира и грешените бюлетини. Тогава ще има прозрачен изборен процес, защото няма как да се манипулира“, заяви Филип Попов.

"Надяваме се на висока избирателна активност. Нуждаем се от легитимно правителство. Ако нямаме висока избирателна активност, ще изпаднем в дълбока политическа криза", прогнозира Божанков.

"Кампанията няма да е традиционна. Ние от БСП ще използваме всички законови методи, за да стигнат посланията ни до хората. Ние сме единствената партия, която има ясна предизборна платформа. Всички точки от нея са изстрадани и изговорени с избирателите в страната. Тя е базирана на „Визия за България“, обобщи Попов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България е държавата с най-голям процент болни от рак на дебелото черво в ЕС

Един милион души годишно умират в ЕС от различни видове рак. Раковите образувания причиняват една четвърт от всички смъртни случаи в държавите от Общността. Ето защо Европейската комисия е изготвила специален План за действие срещу рака. В резултат от този план се очаква отпускането на повече публични средства за изследователска […]