Финансовият министър назначи проверка в АДФИ

NetNews

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), съобщиха от министерството.

Одитът е по сигнали за нарушения в дейността на Агенцията, включително при предоставянето на държавен имот – почивна база в курортен комплекс "Албена", за стопанисване от сдружение с нестопанска цел "Асоциация на експертите по финансов контрол в България", основано на 10 август 2020 година, както и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след предоставянето и на Асоциацията.

Проверката е разпоредена във връзка с невъзможността министър Василев да получи обяснения от директора на АДФИ Георги Начев, тъй като същият още при встъпването в длъжност на министър Василев е представил болничен лист за домашно лечение до 17.06.2021 година, но не може да бъде открит на адресната си регистрация.

Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Брестовица и Кадиево на протест срещу воден „геноцид“

Плакати с надписи „Не на геноцида“ и „Спрете да ни тровите“ издигнаха пред сградата на областната управа протестиращи жители на пловдивските села Брестовица и Кадиево, където водата е с наднормено съдържание на манган. Те се обявиха за незабавна оставка на ръководството на ВиК Пловдив, защото до момента не е предложило […]